Підрозділи Харківського гарнізону ДСНС днями поповнилися 23 одиницями нової пожежної техніки, закупленої за державні кошти. Почнемо з автоцистерни АЦ-7-50 на шасі вантажівки Daewoo Maximus, виготовленої відомою українською компанією «Тітал». Таких машин передано 15 штук, повідомляє «Автоцентр».

Кожна з них призначена для перевезення сімох осіб бойового розрахунку, має необхідний запас вогнегасних засобів, у тому числі 7000 л води. В оснащення входять відцентровий пожежний насос із вакуумною системою забору води та різноманітний аварійно-рятувальний інструмент.

Також харківські рятувальники отримали ще чотири пожежні автоцистерни від найбільшого у цій галузі вітчизняного підприємства «Пожмашина». Дві з них – АЦ-5.0-40 (1833)-442F виготовлені на шасі Ford Trucks та укомплектовані резервуарами на 5000 л води та 500 л піноутворювача, гідравлічним та шанцевим інструментом, засобами освітлення та переносною електростанцією.

А дві інші автоцистерни – AЦ-2,5-30 (NQR90)-537IS побудовані на середньотоннажнику Isuzu NQR, перевозять 7 осіб, 2500 л води та 500 л піноутворювача.

Ще три поставлені автомобілі виготовлені іншою українською компанією – «Валідус Спецавто». Це аварійно-рятувальна машина важкого типу САРМ-В на шасі Tatra Terra (6х6) та два легкого типу – САРМ-Л на базі пікапа Mitsubishi L200.