Автомобільні експерти британського журналу What Car? склали список найненадійніших автомобілів німецьких марок.

Фахівці опитали під час дослідження 16 тисяч автовласників, пише sud.ua.

Найбільш ненадійними автомобілями є Audi A6 та Q5, Mercedes-Benz A-Class та Porsche Cayman.

Так, у випадку з седаном Audi A6 йдеться про відразу про два покоління: попереднє (2011—2018 р.в.) та нинішнє (з 2018 р.в.). У кросовера Audi Q5 проблемними виявилися версії 2008-2017 років випуску. У хетчбека Mercedes-Benz A-Class поломками докучали версії 2018 і молодше, а у спорткара Porsche Cayman — версії 2016 і молодше.

Якщо розбирати причини, то для Audi A6 з 2018 року випуску характерні проблеми з електрикою та двигуном. Власники А-класів найчастіше зверталися до сервісу через несправності сервісної електроніки та кондиціонера, а водіям Q5 2008—2017 років, переважно, докучають підвіска, система керування двигуном (особливо дизельним) та кондиціонер. Нарешті, Porsche Cayman потрапив до антирейтингу через британські сервіси, в яких будь-яку його поломку можна описати двома словами – довго і дорого.

Тим часом загальний рейтинг найненадійніших автомобілів за версією журналу очолив Nissan X-Trail. У ході дослідження з’ясувалося, що майже 50% власників цих кросоверів стикалися з низкою різних проблем, що стосуються практично всіх вузлів та агрегатів.