Американське видання Consumer Reports сформувало черговий рейтинг надійності автомобілів із ДВС. Фахівці проаналізували дані всіх марок та моделей, які нині доступні на ринку, пише «Автоцентр».

В рамках дослідження вони опитали власників машин щодо поломок та інших проблем, з якими вони зіткнулися за останні 12 місяців. Усі недоліки розділили на 17 груп. Після їх формування кожній марці та моделі привласнили певну кількість балів виходячи зі шкали від 0 до 100. За результатами, до списку рекомендованих увійшли майже два десятки нових автомобілів та стільки ж вибули з нього.

Найкращою компанією визнано Lexus, яка набрала 76 балів. Друге місце в рейтингу посіла Mazda з результатом 75 балів, а третє Toyota, якій присудили 71 бал. Також до п’ятірки лідерів увійшла компанія Infiniti (69 балів), і Buick, Honda, Subaru, які набрали по 66 очків. Серед моделей найкращим став кросовер Lexus GX, на рахунку якого 100 балів. Другий і третій результат у Kia Niro EV (95) та Toyota Prius (91-93) відповідно.

Фахівці відзначили, що в 2021 році краще за себе показали моделі азіатських брендів, їх результат склав 62 бали. А ось європейські та американські моделі отримали лише 44 та 42 бали від експертів. Якщо розглядати ситуацію в розрізі сегментів, то найкращими з результатом у 57 балів стали седани універсали, купе та кабріолети. Позашляховики та кросовери здобули 50 балів, а пікапи та мінівени – 43 очки. Звичайно, не обійшлося і без аутсайдерів. Найгірший результат показав Chevrolet Bolt, Hyundai Santa Fe та Jeep Gladiator.