Ці автомобілі регулярно входять до «ТОП» рейтингу кращих автомобілів, які вигідні для покупки на вторинному ринку — їх вважають максимально безпроблемними, надійними та універсальними. Тим не менш, виявилося, що лідери рейтингів автомобілів з пробігом, насправді, часто ламаються і дорого обходяться в обслуговуванні.

Британське видання «What Car?» з’ясувало, з якими поломками зіткнулися водії деяких кросоверів і скільки грошей вони змушені були витратити на ремонт, пише «Апостроф».

Nissan Juke

Завдяки дизайну «Джук» став об’єктом мільйонів суперечок — одні обожнюють незвичайний дизайн, який виділяє машину з потоку, інші порівнюють кросовер із поношеними кедами.

За результатами дослідження «What Car?», майже 40% власників Nissan Juke, які були зроблені з 2010 по 2019 рр., зіткнулися з різними поломками у двигуні у перші п’ять років володіння автомобілем. Ще два слабкі місця кросовера — акумулятори та підвіска, у цих вузлах теж виникало багато поломок.

У перерахунку із фунтів стерлінгів власники витратили на ремонт Nissan Juke приблизно, від 135 тис. доларів.

Peugeot 2008

Формально кросовер 2008 є злегка видозміненим хетчбеком Peugeot 208. У них одна «начинка»: скромні мотори об’ємом 1.2 л потужністю 82 к.с. і 1.6 л зі 120 «кониками», коробки теж однакові. Хоча кросовером модель 2008 теж можна назвати важко: дорожній просвіт ледве дотягує до 16 см, передній привід, тотальна відсутність хоча б якоїсь прохідності.

За даними дослідження, всього 16% власників 2008 року зіткнулися з поломками за перші 5 років експлуатації. Однак більша частина цих несправностей стосувалася основних автомобільних вузлів — гальмівної системи та підвіски.

Крім того, власникам цих автомобілів довелося розпрощатися з великою сумою – вони заплатили майже стільки ж, скільки й власники Nissan Juke.

Ford Fiesta

Експерти «What Car?» розповідають про міцне лакофарбове покриття, сучасні електронні системи, якісні матеріали обробки та відмінне керування автомобілем.

Але модель має й іншу, менш привабливу сторону — 34% автомобілів марки Ford Fiesta виходили з ладу, причому найпоширенішими проблемними зонами стали двигун і підвіска.

Ремонт власникам коштував порівняно недорого – близько 407 тис. доларів.