Lexus виведе на український ринок дві нові моделі. Кросовер Lexus RX п’ятого покоління та електромобіль RZ з’являться у нашій країні навесні. Про це повідомляє «Фокус».

Новий Lexus RX 2023 зберігає знайомий дизайн із похилим дахом і веретеноподібною решіткою радіатора і за розмірами його можна порівняти з попередником. Проте вся «начинка» в автомобіля повністю нова — він побудований на платформі TNGA, як Toyota Camry та RAV4.

Кросовер Lexus RX став просторішим усередині й отримав великий сенсорний дисплей. На зміну 3,5-літровому бензиновому V6 прийшла 2,4-літрова 275-сильна турбочетвірка. Також доступні гібридні версії на 245, 306 та 367 к.с.

Електрокросовер Lexus RZ за дизайном нагадує RX і можна порівняти з ним за розмірами. Модель є преміальною альтернативою Toyota bZ4X, адже побудована на тій же платформі e-TNGA. Серед особливостей авто — опційне кермо-штурвал.

Новий Lexus RZ дебютував у повнопривідній 313-сильній версії, але також має з’явитись і передньопривідний варіант на 204 к. с. Запас ходу електрокара складає 450 км.