Чимало водіїв на дорогах перевищують швидкість руху, яка допустима правилами. Однак у якості покарання частіше за все буде невеличкий штраф. Тепер стало відомо, що в Україні покарання за таке «популярне» порушення будуть збільшувати. Відповідний законопроєкт уже є в парламенті, повідомляє «Стіна».

Варто зазначити, що цей документ уже перевірили та схвалили представники комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Тобто вже найближчим часом документ з’явиться в парламенті, де за нього зможуть проголосувати.

Законопроєкт передбачає суттєве посилення відповідальності за перевищення швидкісного режиму. Пропонується, якщо водій перевищив швидкість на 50 кілометрів на годину в населеному пункті, то в порушника можуть забрати водійське посвідчення терміном від трьох до шести місяців.

Також законопроєкт передбачає, що якщо водій перевищить допустиму швидкість у населеному пункті на 70 кілометрів на годину, то права можуть забрати на термін від півроку до року. Водночас перевищення на 30 кілометрів на годину у населеному пункті та на 50 кілометрів на годину на трасі коштуватиме водію штрафу у 1 700 гривень.

Важливо, що понад 34 відсотка від усіх ДТП в Україні стаються саме через порушення швидкісного режиму. Чимало людей в цих аваріях можуть постраждати. Тому правоохоронці й пропонують посилити відповідальність за порушення ПДР – щоб знизити кількість аварій.