Надійність – ключовий параметр при підборі автомобіля для тих людей, хто хоче заощадити на володінні і позбавити себе клопоту здачі машини в сервіс і подальшого очікування ремонту. Провести власне дослідження у цій галузі вирішили фахівці британської компанії Warrantywise, яка пропонує послуги розширеної гарантії.

Рейтинг складався за власною бальною системою фірми, але для наочності фахівці Warrantywise продемонстрували ще одну шкалу – максимальну вартість позапланового ремонту за розширеною гарантією як за 2021, так і за 2022 рік.

Лідером антирейтингу стала компанія Porsche, яка змогла набрати лише 35,1 бала зі 100 можливих. Максимальна вартість ремонту машин цієї марки становила 13 тисяч 129 доларів.

На другому рядку розташувався Land Rover з результатом 40,2 бала. За ремонт автомобілів цієї марки власникам доводиться викладати максимум 29 тисяч 83 долари.

Третя позиція дісталася компанії Jaguar (48,2 бала, а вартість найскладнішого ремонту оцінена в 20 тисяч 700 доларів.

Далі в цьому списку розташувалися: Alfa Romeo (52,4 бали), Audi (58,6 бали), BMW (59,8 бали), Mercedes-Benz (60,4 бали), а також Opel (68 балів), Volvo (68,9 бала) та Mitsubishi (69,4 бала).

За версією Warrantywise найменші проблеми своїм власникам створюють автомобілі азіатських брендів, включаючи корейські та японські марки. По-перше – у випадку з ними набагато менше купуються поліси розширеної гарантії, а по-друге – рахунки на ремонт таких машин виявляються набагато нижчими, ніж для власників європейського преміуму.