Індійський автопром славиться своїми бюджетними автомобілями компактних розмірів. Ось і на цей раз новинка від розробників Tata Motors повністю відповідає такому іміджу. Тільки тепер йдеться про субкомпактну модель на електричній тязі, здатну долати понад 300 км без підзарядки – Tiago EV, повідомляє Avtosota.

Інформація про нове електричне авто розміщена на офіційному сайті індійського бренду. Повідомляється, що Tiago EV є компактним хетчбеком для чотирьох осіб. Розміри в довжину моделі можна порівняти з українською «Таврією» ЗАЗ-1102, а ширина «індійця» – 1677 мм.

Екстер’єр та обладнання

Зовні компактний індійський хетч важко назвати видатним, хоч і виглядає досить сучасно та стильно.

Щодо внутрішньої комплектації, то тут все набагато цікавіше. Вже в стандартному наборі є кондиціонер, цифрова панель приладів та «шайба» у вигляді селектора КПП. А ось у дорожчому оснащенні доданий круїз-контроль, 7-дюймовий сенсорний екран, система безключового доступу, датчики дощу і світла.

При своїх компактних розмірах, не можна сказати, що електрокар тісний у салоні. Крім того, об’єм багажного відділення також цілком непоганий – 240 л.

Модифікації та технічні характеристики

Для місцевого покупця хетчбек передбачено у кількох варіаціях. Найскромніша обладнана електромотором потужністю 61 л. та батареєю 19,2 кВт/год. У такому виконанні модель здатна долати 255 км на одному заряді.

Більш продуктивна версія має у своєму активі 74-сильний мотор та 24-кіловатну батарею. Розгін авто становить 5,7 сек до 60 км/год, а далекобійність дорівнює 315 км.

Зарядка електрокара займе близько 5-6 годин, але якщо використовувати потужнішу станцію, то час скоротиться до 2-3,5 годин.

На силову установку від виробника є гарантія терміном на 8 років або 160 тис км пробігу.

Ціна

Як повідомляється, вартість новинки в мінімальному виконанні складе близько 10,4 тис. доларів, а в дорожчій модифікації – 14,5 тис. дол.

На рідному ринку Tiago EV зможе з’явитися у продажу вже цього місяця. У дилерів інших країн модель може з’явитися у найближчому майбутньому.