Електромобілі все більше захоплюють світові ринки та безпосередньо впроваджуються у наше повсякденне життя. У цьому плані і Україна намагається не відставати від сучасних тенденцій, незважаючи на повномасштабну війну. Так, нещодавно стало відомо, що український виробник ЛуАЗ планує запустити в масове виробництво електромобіль власної розробки, пише Avtosota.

Електромобіль українського виробництва ЛуАЗ прийде на допомогу фермерам та малому бізнесу

Як повідомляє керівництво Луцького автомобільного заводу, новинка розроблялася з урахуванням затребуваності насамперед у малому бізнесі, фермерському господарстві та просто як помічник для приватного господарства.

Основними перевагами моделі стануть легкість в обслуговуванні та ремонті, простота конструкції, практичність та маневреність.

Електричний ЛуАЗ прийде на зміну «Волинянці»

Очевидно, що інженери Луцького підприємства нову модель розробляли з огляду на колись популярну і відому багатьом ЛуАЗ-969 «Волинь», або як ще в народі її називали «Волинянка». Тоді автомобіль вироблявся з двигуном внутрішнього згоряння і мав відмінні якості прохідності. Зараз планується випускати електричну версію машини в кузові пікап.

Саме така модифікація моделі зараз найактуальніша, оскільки дозволяє задовольнити потреби у перевезеннях невеликих вантажів. Крім цього, пікап цілком може послужити базою для виробництва інших варіацій авто.

Два варіанти виконання

Модифікацій новинки передбачається два – пікап із двомісною кабіною та великим вантажним відділенням, та із чотиримісною кабіною із зменшеним відсіком.

Назви електричних ЛуАЗів – “Фермер” та “Сіті”.

На даний момент вже пройшла тестування конструкція електромобіля, яка додасть міцності та надійності, а також стане нескладною у виробництві.

Електричний привід забезпечить менші витрати на споживання енергії, що, у свою чергу, знизить вимоги до АКБ, яка становитиме левову частку вартості пікапа.

На даний час новий електро-пікап проходить випробування. Однак через те, що Луцьк розташований у небезпечній зоні поблизу кордону, виробництво машини ускладнюється і переноситься в безпечніші місця.

Також є проблеми з постачанням запчастин до моделі. Деякі постачальники через військову агресію працюють нестабільно, а деякі взагалі припинили свою роботу.

Незважаючи на це, перші замовлення на модель планується почати збирати в першій половині нового року.