Останні зими в Україні не можна назвати особливо холодними та сніжними. У світі спостерігається глобальне кліматичне зрушення, через що в одних регіонах середньорічна температура підвищується, а в інших – навпаки. Тим не менш, багато автомобілістів, як і раніше, віддають перевагу транспортним засобам, які залишаються надійними мало не в будь-яку погоду.

«Апостроф» опублікував список найкращих автомобілів для зими зі вторинного ринку, складений автомобільними експертами.

1. Suzuki Jimny

Відкриває цей рейтинг Suzuki Jimny. Цей автомобіль чудово сконструйований. Він оптимально підходить майже для будь-яких погодних умов. Маючи рамну конструкцію і 19-сантиметровий кліренс, Suzuki Jimny долає не тільки кучугури, а й може проїхати через зимовий ліс.

Транспортний засіб обладнаний 1,3-літровим двигуном потужністю 85 кінських сил.

При цьому позашляховик має систему підігріву передніх крісел.

Колосальні можливості позашляховика Jimny не перешкоджають тому, щоби він добре вписувався в міські умови. Автомобіль досить компактний, щоб з легкістю знайти собі місце для паркування, і маневрувати в щільному міському потоці.

2. Renault Duster

У цього автомобіля досить енергоємна підвіска. Дорожній просвіт – 210 мм. Цей транспортний засіб підходить майже для будь-яких доріг. Також взимку рятує те, що Renault Duster має обігрів заднього і вітрового скла, а також передніх крісел. Правда такі опції доступні у його максимальній комплектації. Машина обладнана таким чином, що з легкістю запускається навіть у люті морози.

Мотор у кожного «Дастера» досить живучий і надійний. Те саме стосується і коробки передач. Цей кросовер простий та бюджетний в обслуговуванні. У нього місткий багажник та гармонійна зовнішність.

3. KIA Sportage

Висота дорожнього просвіту складає 172 мм. Це дозволяє не турбуватися за бампер та впевнено долати кучугури.

Оснащення навіть у базових комплектаціях досить багате. У зв’язку з цим купувати дорожчі версії цього автомобіля часто буває навіть безглуздо. Або хоча б необов’язково. Якщо після покупки замінити акумулятор на новий, то кросовер не підведе навіть у найхолодніших регіонах.

4. Skoda Yeti

Цей автомобіль теж відмінно проявляє себе взимку. Повний привід, 1,8-літровий двигун потужністю 152 кінських сил. Купуючи комплектацію з повним приводом, ви також отримаєте різні «теплі» опції (обігрів передніх крісел, бічних дзеркал і форсунок склоомивача).

Висота дорожнього просвіту становить 18 см. Завдяки цьому для Yeti суворі зими не страшні. Кросовер без лопати зможе виїхати зі снігового замету, а європейська надійність допоможе пережити не одну зиму.

5. Nissan X-Trail

Цей автомобіль готовий до нерівностей на дорожньому покритті, низьких температур і навіть хімічних реагентів, якими посипають дороги. Система повного приводу є доступною на всіх моделях. Серед численних комплектацій можна знайти і обігрів вітрового скла, передніх крісел і керма.