Наразі в Україні проходити регулярний техогляд зобов’язані лише власники комерційного транспорту — таксі, автобусів, вантажівок, причепів тощо.

На шляху вступу України до Європейського Союзу наша країна повинна запровадити основні, уніфіковані для всіх країн-членів стандарти. Зокрема це стосується і введення технічного огляду автомобілів. Тобто технічний огляд в Україні точно запровадять, питання лише, в якому вигляді та коли. Про це пишуть «Економічні Новини».

У плані заходів, затвердженому Кабміном, запровадити обов’язковий техогляд в Україні потрібно було до 31 грудня 2020 року. Тобто, цей строк уже протермінований.

Нещодавно Мінінфраструктури повідомило, що у зв’язку з військовою агресією Росії, доопрацювання законопроєкту призупинено, а питання реформування системи обов’язкового технічного контролю транспортних засобів в Україні відомство планує після завершення воєнного стану.

Нагадаємо, наразі в Україні проходити регулярний техогляд зобов’язані лише власники комерційного транспорту — таксі, автобусів, вантажівок, причепів тощо. У разі поширення цієї вимоги й на приватний легковий транспорт, періодичному огляду підлягатимуть додатково понад 10 мільйонів автомобілів.