Електромобілів на дорогах України стає дедалі більше. І це стосується різного типу транспорту, зокрема автомобілів для бізнесу. Так, днями в нашій країні з’явилися у продажу електрофургони StreetScooter Work, вартість одного такого становить близько 10-20 тисяч доларів, пише Avtosota.

Українці можуть придбати бюджетні електричні фургони

Як повідомляється, електричні вантажівки StreetScooter Work вже з’явилися на вторинному автомобільному ринку України і перші оголошення про продаж були опубліковані на сайті Auto.ria.

Малотоннажний фургон розроблявся німецькою компанією Deutsche Post DHL для своїх поштових потреб. Однак такий автомобіль цілком може пригодитися для перевезення деяких інших вантажів, а особливо корисним він може бути у малому бізнесі, або як кур’єрський авто.

Перші моделі елкетрофургонів з’явилися ще в 2015-му році, і на даний момент їх випуск досяг 21,5 тисячі машин.

Дві модифікації фургону

Усього є дві версії авто: зі стандартною базою та подовженою. Вантажопідйомність складає відповідно 680 та 1500 кілограм.

У складі оснащення машини є підігрів водійського сидіння, рульового колеса, вітрового скла, а також камера заднього виду.

Технічні характеристики

Щодо технічних характеристик, то для короткобазної версії передбачений електромотор потужністю 41 кінська сила та батарея ємністю 20 кВт/год. Ця версія готова долати відстань 80-100 кілометрів на одному заряді і розганятися до 85 км/год.

Подовжена модифікація більш продуктивна. Тут встановлений силовий агрегат потужністю 92 к с і батарея ємністю 40 кВт/год. Запас ходу без підзарядки у цьому випадку становитиме 160 км, а зарядка електромобіля займе приблизно сім годин.

Вартість StreetScooter Work досить невисока – 10-20 тис дол.