Нещодавно в Україні з’явилися так звані «Пункти незламності», але мало хто знає, що в деяких регіонах є справжнісінькі «Авто незламності». Такі пункти допомоги городянам у разі надзвичайної ситуації підготували у Кременчуці. На сьогодні місто має вже 6 «Незламних fвтомобілів», які готові прийти на допомогу мешканцям міста в будь-який момент.

За основу автомобілів брали або невеликі мікроавтобуси або вантажівки. Як повідомив мер міста на своїй сторінці у Facebook, найновіший «Незламо Мобіль» місто отримало завдяки волонтерам і меценатам. Основою для машини став Mercedes-Benz 1124, який обладнали всіма необхідними інструментами для роботи у надзвичайних ситуаціях.

Автомобіль можуть як залучати до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, так і використовувати його як мобільний «Пункт незламності». Загалом у місті працює 6 таких авто, які можуть оперативно дістатися будь-якої точки міста. Також авто використовують для забезпечення стаціонарних «Пунктів незламності». З інших особливостей варто відзначити, що авто можуть використовувати як сирену, для інформування мешканців міста про повітряну тривогу.