Сьогодні існує достатньо автовиробників, які намагаються заощадити гроші, знизити витрати пального та підвищити екологічність своїх транспортних засобів. На перший погляд це правильне рішення. Але якщо вдуматись, то від таких речей страждає життя автомобіля.

Ось чому сьогодні кінцевою точкою для багатьох сучасних двигунів є пробіг 200 000 км. Але сьогодні все ще існують такі двигуни, які можуть проїхати понад 400 000 кілометрів без жодних труднощів, необхідно лише обслуговувати їх відповідно до правил. Про такі силові агрегати ми поговоримо далі.

5 МІСЦЕ — NISSAN MR20DE

Це японська 2,0-літрова 16-клапанна силова установка, що розвиває від 133 до 147 кінських сил залежно від того, яка версія. Такий мотор працює в таких машинах, як Nissan Teana, Nissan Qashqai , Nissan X-Trail , а також на деяких моделях Renault. Надійний “двигун” став можливим завдяки простій конструкції, а також ланцюговому приводу газорозподільного механізму.

4 ПОЗИЦІЯ – MITSUBISHI 4B11

Це 2,0-літровий силовий агрегат із 16-клапанною системою газорозподілу. “Двигун” є оновленою версією “мільйонера” ​​Mitsubishi 4G63, від якого він отримав високу надійність. Такий силовий агрегат був створений двома відомими компаніями – KIA та Mitsubishi, і у зв’язку з цим такий двигун був встановлений на обидва автомобілі.

Цей двигун має газорозподільний механізм з ланцюговим приводом, а потужність варіюється від 150 до 165 коней. Такий двигун можна знайти на автомобілях Mitsubishi: Lancer X, Outlander , Galant Fortis. Корейці вирішили встановити цей двигун в Cerato II, Magentis II, Optima II, Soul і Sportage III.

3 ПОЗИЦІЯ – OPEL Z18XER

Це 1,8-літровий 16-клапанний силовий агрегат, що розвиває 140 кінських сил. Як і попередні двигуни, цей агрегат також вирізняється своєю простотою. Його можна знайти в Chevrolet Cruze та Opel Astra.

2 ПОЗИЦІЮ ВІДДАВ RENAULT K4M

Ця 16-клапанна версія оснащена гідрокомпенсаторами. При належному контролі стану газорозподільного механізму та його заміні за перших ознак зносу цей двигун буде власнику 300 000 – 350 000 км. Він встановлюється в Renault Logan та Sandero, Duster та кілька інших машин французької компанії Renault.

1 ПОЗИЦІЮ ЗАНЯВ RENAULT K7M

Це єдиний 8-клапанний силовий агрегат потужністю 82 л. у списку. Багато хто поважає двигун за його просту конструкцію, чавунний моторний блок та відсутність гідрокомпенсаторів. Двигун встановлюється на Renault Logan та Sandero. Власники таких машин кажуть, що машині з таким двигуном досить легко проїхати 300 000–400 000 км.