В Україні нового року деяким власникам автомобілів доведеться заплатити за них податок у розмірі 25 тисяч гривень.

Медія стверджують, що про це йдеться у 267 статті Податкового кодексу України.

Машини як предмети розкоші

Так, йдеться про машини, випущені менше ніж 5 років тому, які коштують понад 2,512 мільйонів гривень (375 мінімальних заробітних плат).

Це з тим, що такі транспортні засоби класифікуються як предмети розкоші, тому підпадають під статтю 267 Податкового кодексу України. При цьому сума в 25 тисяч гривень передбачена за 1 автомобіль, відповідно, якщо власник такого авто, має кілька таких машин, заплатити доведеться за кожен.

Як і кому нараховується податок

Що стосується нарахування податку, воно починається з місяця, коли автомобіль був зареєстрований новим власником. Далі господар має звернутися протягом місяця до податкової та подати туди декларацію на свій автомобіль.

Штрафи за затримки

Після того, як з податкової надійде повідомлення про необхідність сплатити податок, людина має це зробити протягом 60 днів. В іншому випадку сума почне збільшуватись. А ось за 2 місяці затримки доведеться заплатити ще 10%, а за 3 місяці — 20%.

У разі, якщо власник авто не сплатити податок, то транспортний засіб можуть заарештувати і він стане податковою заставою.
А якщо борг так і не буде погашений, транспортний засіб конфіскують, після чого продадуть, аби заробленими грошима закрити заборгованість. А ось зайві гроші буде повернуто власнику.