Зимовий період – один із небезпечних, як для водіїв-початківців, так і для досвідчених автомобілістів. При зниженні температури та випадінні снігу у власників авто з’являється чимало турбот: починаючи від необхідності змінити гуму й прогрівати машину, і закінчуючи тим, що автомобіль час від часу доводиться «звільняти» від крижаної кірки.

Ще одна поширена взимку проблема — «двірники», які примерзають до лобового скла і можуть зламатися. Що робити, аби вберегтися від такої неприємності, розповідає «Телеграф».

1 порада: Правильний підігрів

Якщо ви можете потрапити у салон авто (адже буває, що примерзають і двері), запустіть двигун і направте потік повітря кліматичної системи на лобове скло. Важливо увімкнути саме цю систему, а не вбудований електричний обігрів, адже в останньому випадку від різкого перепаду температури може тріснути скло.

2 порада: Механічне очищення

Якщо маєте скребок від льоду, спробуйте очистити скло механічним способом, поки воно нагрівається з боку салону. Так процес помітно пришвидшиться.

3 порада: Склоомивач та спеціальні засоби

Якщо в багажнику є каністра з зимовим омивачем чи спеціальний засіб для розморожування скла, можна використати їх – спирт може допомогти послабити крижану хватку. Допоможе, наприклад, рідина, що містить більш як 35% спирту. Це найдешевший спосіб, але ефект, на жаль, протримається недовго.

Що не можна робити, якщо примерзли «двірники»

  1. В жодному разі не можна поливати замерзле скло окропом – тріщина в такому випадку гарантована.
  2. Не варто намагатися відірвати примерзлий склоочисник руками – зламаєте.
  3. Не намагайтеся скористатися вбудованою системою омивання скла, бо вона відразу запускає примерзлі склоочисники — так ви можете їх зламати.
  4. Не намагайтеся підкласти щось під «двірники» (наприклад, картон, як це часто радять) — з часом після таких «лайфхаків» склоочисники перестануть нормально прилягати до скла.
  5. Ще одна не надто дієва порада — заздалегідь обробляти щітки склоочисників силіконовими засобами. З цією рекомендацією треба бути обережними, адже зазвичай перед самим паркуванням таке робити ніхто не стане (ми ж завжди кудись поспішаємо), а якщо обробити «двірники» наперед, то за день від силікону уже нічого не залишитися. Та і якість очищення скла після цього може змінитися не на краще.