Автовиробники, коли презентують сучасний автомобіль, завжди намагаються показати його з найкращого боку. Одним з важливих показників є витрата пального. Для того, щоб авто було привабливішим в очах покупця, маркетологи трохи прикрашають можливості свого продукту. Тестування проводяться в ідеальних умовах, з високоефективним пальним та на рівнесенькій дорозі. Тож не дивно, що в реальному житті ці показники неактуальні.

Видання What Car? провело власне тестування та дізналося реальну витрату пального найпопулярніших кросоверів, повідомляє ТСН.

Під приціл журналістів потрапили 10 кросоверів:

  • Kia Niro 1.6 GDi Hybrid – це авто може проїхати 74 кілометри на 3.78 літрів пального. Такого помірного апетиту вдалося досягти завдяки новій гібридній установці. Ще одним з плюсів є практичний інтер’єр та гарантія на 7 років.
  • Mercedes GLA 220d – тут показники лише трохи цікавіші: 75 кілометрів на 3.78 літрів пального. Потужний та м’який дизельний двигун — дуже непоганий вибір для міста та подорожей.
  • Volkswagen T-Cross 1.0 TSI. Цей малюк також зможе проїхати 75 кілометрів, витративши 3.78 літрів пального. Цей автомобіль ідеально підходить для молодих сімей — надійний двигун та непогана функціональність салону роблять свою справу.
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Hybrid. Маємо той самий показник — 75 кілометрів на 3.78 літрів пального. Та треба зазначити, двигун у Suzuki досить потужний і приємний. Тож така витрата пального більш ніж виправдана.
  • Peugeot 2008 1.2 Puretech 130. Нарешті ми відірвалися від попередників, але недалеко. На 3.78 літрів пального Peugeot 2008 зможе проїхати 76 кілометрів. Краще обирати автомобіль саме з двигуном 1.2, адже він має гарну віддачу на низьких обертах та потужність у 128 кінських сил.
  • Hyundai Kona 1.6 GDi Hybrid. Знову 76 кілометрів при витраті 3.78 літрів пального. Завдяки низькому рівню викидів CO2 у цій гібридній версії та непоганій базовій комплектації Hyundai Kona може порадувати багатьох водіїв.
  • Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid. Показник також ідентичний, все ті ж 76 кілометрів. Але тут вже працює двигун на 2 літри, якому допомагає електрична установка, тож автомобіль їде значно веселіше.
  • Toyota RAV4 2.5 Hybrid. Цей красень зможе протягнути 78 кілометрів, витративши на це 3.78 літрів пального. Головна перевага цього авто – маленькі витрати на експлуатацію. Надійний двигун та ходова частина зачаровують водіїв.
  • Suzuki Ignis 1.2 Dualjet Hybrid. Малюк від Suzuki вже презентував більш серйозний показник – 96 кілометрів на 3,78 літрів пального. Звісно, за економію потрібно платити – двигун на 1.2 літра має лише 82 кінські сили, але для міста цього більш ніж достатньо.
  • Toyota Yaris Cross 1.5. Цей автомобіль став нашим переможцем з показником – 97 кілометрів на 3,78 літрів пального. Двигун на 1.5 літри працює з електричною установкою та дарує водієві комфортне пересування вулицями міста. Коли треба проїхатися трасою, Toyota Yaris Cross також не осоромиться.

Тепер ви без проблем зможете підібрати автомобіль під свій гаманець та у вас не буде неприємних сюрпризів.