Придбання автомобіля на вторинному ринку для багатьох залишається одним із найбільш прийнятних варіантів. Однак ринок буквально завалений нікуди не придатними машинами. Ніхто не хоче придбати кота в мішку, а тому було б непогано хоча б приблизно знати моделі, на які слід звернути свою увагу.

1. Volkswagen Polo Sedan

Автомобіль із просвітом 163 мм та багажником на 460 літрів. Машину чимало лаяли за всілякі дрібні казуси, проте на практиці Polo Sedan можна похвалити за витривалість та надійність. Машина може похвалитися якісним заводським ЛКП і підвіскою, що по-справжньому не вбивається. Моделі, оснащені двигунами 1.4 TSI, можуть похвалитися рекордними пробігами в 500 тисяч км і більше. А ось агрегатів EA111 краще уникати.

2. Skoda Octavia II

Знаєте чому Skoda Octavia так люблять таксисти? Все просто: починаючи з другого покоління машина легко пробігає по 300-500 тисяч км. За показниками живучості чеську Octavia можна вважати одним із абсолютних лідерів епохи. На користь вибору саме цієї машини говорять також місткий багажник, надійна підвіска і не найгірше оснащення салону.

3. Ford Focus

Ще один дуже популярний автомобіль як на вторинному ринку, так і серед таксистів, що вже само по собі натякає на «жахливу» витривалість даного автомобіля. Найкраще себе показують «Фокуси» третього покоління з 1.6-літровими агрегатами. З реальних мінусів досить тісний салон. При цьому у машини гарне оснащення салону та дуже надійна підвіска.

4. Kia Rio

Модель настільки хороша і популярна, що машини другого і третього покоління нерідко пропонують за ті самі гроші. Для Kia Rio другого покоління пробіг 300 тисяч км – це навіть не пробіг. Машину можна похвалити за вельми надійний «автомат», а от «механіка» зазвичай у корейській розробці страждає. Ще одне слабке місце – кермовий вал. Окрім високої надійності, машину можна похвалити за гарну комплектацію салону.

5. Lada Vesta

Сміливо брати можна і «Весту». Знайти зразок за 500 тисяч 2016-2017 років випуску не повинно скласти особливих труднощів. Машини молодші, зазвичай, мають куди більший пробіг, як це не дивно. Найкраще брати модель з двигуном 1.8 літра та коробкою-роботом. Непогано показує себе і 1.6-літровий агрегат. А ось коробка передач у «Ладі» — традиційна проблема. Є й недоліки у дрібницях. Проте, за свої гроші – це одна з найкращих пропозицій.