У Саратовській області планують випускати електрокар під новим брендом Alfarus. Автомобіль є копією електричного мінівена FAW Bestune NAT з іншим логотипом. Про це розповіли в Комсомольській правді, пише «Фокус».

Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін повідомив, що нову модель випускатимуть вже цього року на підприємстві в Енгельсі (неподалік бази стратегічної авіації, з якої злітають бомбардувальники для ракетних обстрілів України). Проєкт запустять спеціально для таксі та каршерингу, але в майбутньому електромобіль з’явиться й у вільному продажу.

Про випуск нового «вітчизняного» електромобіля стало відомо у грудні. Тоді російська компанія АльфаТех підписала угоду із китайським концерном FAW Group.

FAW Bestune NAT випускається у Китаї з 2021 року. Мінівен отримав зсувні задні двері з одного боку з електроприводом.

Як і у випадку з «Москвичем», російський Alfarus зовсім не відрізнятиметься від китайського FAW Bestune NAT. На цей раз росіяни не стали приховувати цей факт.

Модель пропонується лише з переднім приводом. Заявлений запас ходу одному заряді становить 420 км.

Також акумуляторні батареї FAW Bestune NAT можна не лише заряджати, а й швидко міняти на нові. Це нібито дозволить зменшити витрати на експлуатацію авто.

Вартість моделі у рф поки не оголошена. Ціни на FAW Bestune NAT у Китаї починаються з 22 тисяч доларів.