Американський споживчий гігант Consumer Reports опублікував результати свого щорічного дослідження задоволеності новими автомобілями.

Для збору даних Consumer Reports використовує комплексні опитування, що розсилаються десяткам тисяч передплатників. З них власників нових автомобілів (які повинні подати документи, що підтверджують, що вони дійсно є власниками нового автомобіля, що розглядається) просять оцінити кількість несправностей автомобіля, обслуговування, яке вони отримали від дилера, і багато іншого. Серед іншого, абонентів запитують, наскільки вони задоволені автомобілем і чи порадили б іншим придбати аналогічний автомобіль. Опитування стосується лише автомобілів для американського ринку, але є чимало моделей, актуальних і для нас, пише AmperCar.

Не дивно, що більшість автомобілів, якими власники були найбільше задоволені 2022 року, — позашляховики. Chevrolet Corvette отримав найвищі бали: 94% респондентів заявили, що знову куплять американський спортивний автомобіль.

За ним пішов культовий Porsche 911 із 90% задоволених клієнтів. Хоча це далеко не дешево, водії, здається, вважають, що машина вартує кожного долара.

88% власників заявили, що знову куплять наступні шість машин, які отримали однаковий бал: електропікап Rivian R1T, Hyundai Ioniq 5, Polestar 2, невеликий пікап Ford Maverick (у його гібридній версії), Toyota GR86 та Subaru BRZ. Після них з невеликим відривом розташувалися Kia Telluride та Toyota RAV4 Prime Hybrid із 87%.

Останніми у першій десятці були Mazda MX-5 Miata та Dodge Challenger (86% власників заявили, що куплять їх знову).

Рейтинг машин, які найменше задовольняли своїх власників, очолив Volkswagen Atlas Cross Sport. Лише 38% власників заявили, що куплять його знову. На жаль, журнал не навів основних причин, через які люди незадоволені автомобілем.

Цікаво, що автомобілі преміум-класу також потрапили до антирейтингу: лише 39% власників заявили, що знову куплять Mercedes GLB, 45% Mercedes GLA. До рейтингу увійшов Infiniti Q50, який отримав 40% задоволеності власників.