Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. А як щодо бюджетного сиру? Коли йдеться про щось не надто дороге, у більшості людей відразу ж клацає в мозку закономірний асоціативний ряд: низька ціна – низька якість. Низька якість автомобільного двигуна — це не те, що хочеться бачити під капотом. Проте бувають і винятки. Існує щонайменше три перевірені часом бюджетні двигуни.

1. Французький жеребець

Один із найкращих бюджетних двигунів сучасності був створений інженерами компанії Renault. Йдеться про силовий агрегат К4М об’ємом 1.6 літра та потужністю віддачі 102-105 кінських сил. Його прямим родичем, фактично рідним братом, є силова установка F4R об’ємом 2 літри і потужністю 135-143 к.с. Обидва двигуни мають гранично просту конструкцію, чавунні блоки циліндрів та гідрокомпенсатори. Обидва здатні протягнути щонайменше 500 тисяч кілометрів. Найчастіше побачити їх можна на автомобілях Renault Logan, Sandero, Duster, Kaptur, на автомобілях Nissan Terranо та Almera, а також на Lada Largus.

2. Тевтонський геній

Говорячи про надійні бюджетні двигуни німецького виробництва, насамперед згадується агрегат BSE 1.6 MPI об’ємом 1.6 літра. У двигуна щадна потужність — всього 102 «конячки». Зокрема, завдяки цьому установка здатна працювати до півмільйона кілометрів пробігу без капітального ремонту. Є у BSE 1.6 MPI лише один мінус: з 2015 року агрегат знятий із серійного виробництва. Сьогодні він найчастіше трапляється під кузовом Skoda Octavia, Golf, Jetta та Passat.

3. Азіатські тигри

Є одразу два двигуни південнокорейського виробництва, які слід обов’язково згадати. Це споріднені установки з алюмінієвим блоком циліндрів G4FA та G4FC. Перша має об’єм 1.4 літра і віддачу в 107 кінських сил. Друга має об’єм 1.6 літра та віддачу в 123 кінські сили. Якщо двигуни не перевантажувати на регулярній основі і своєчасно змінювати в них олію, то вони прослужать і більше заповітного півмільйона. Найчастіше зустрічаються на автомобілях Kia Rio та Hyundai Solaris, також трапляються на Kia Ceed, Hyundai i30 та Сreta.