Перед кожним автомобілістом-початківцем постає величезна кількість питань і випробувань. Це вивчення правил дорожнього руху, і правильність їзди, і навіть обслуговування транспортного засобу. Потрібно вибрати не тільки автомобіль, а й навчитися користуватися ним.

Зокрема йдеться про тип управління, який вам підійде найкраще. Механіка чи автомат – ось у чому питання. Що вибрати вирішує водій самостійно, але це питання потрібно ретельно обдумати, пише Znaj.ua.

Вибір завжди спрощується у випадку, якщо у вас вже є автомобіль, і ви знаєте на чому їздитимете. Якщо ви ще визначаєтеся, тоді потрібно подивитися на список плюсів та мінусів.

Плюси «механіки». Економиться олія в будь-яких умовах експлуатації. Якщо в механічній коробці це 3-4 літри, то в автоматичній 7-10. Також, розгін на механіці набагато швидше, а самі вони по собі надійніші і менш примхливі в зимовий час.

Головною перевагою буде те, що обслуговування та ремонт «механіки» в рази дешевше та простіше.

З мінусів те, що до неї досить важко звикнути. Потрібно вивчити послідовність дій, натискання педалей, і таке інше. Недосвідчені водії часто починають «спалювати» зчеплення на підйомах та світлофорах.

Якщо взяти автоматичну коробку передач, то з плюсів це швидкість освоєння та комфорт, які ви отримуєте під час водіння. Навіть якщо ви вперше за кермом. Двигун має на таких автомобілях збільшений моторесурс, оскільки менш схильний до будь-якого навантаження.

З недоліків витрата олії та палива, а також дорогий ремонт.

Якщо ви хочете бути різнобічним водієм, тоді вибирайте «механіку», адже зможете керувати обома типами авто.