Не існує універсального коефіцієнта перерахунку, який скаже вам, скільки ви можете пити і водити автомобіль без наслідків. Кожен організм реагує по-різному. Має значення норма пиття, що ми їмо, скільки спимо, скільки важимо.

Онлайн калькулятори алкоголю в крові дають приблизні і середні значення – вони не є орієнтиром. Тільки якісний алкотестер скаже правду. Важливо не перевіряти себе через мить після випивки – тоді результат буде неправдивим.

Вашому організму потрібно в середньому дві-три години, щоб спалити 20 г чистого спирту. Ця кількість в 50 г горілки. У 100 мл вина міститься 12 г етанолу, а в пиві – 25 г. У жінок час, необхідний для виведення алкоголю з організму, ще більше.

Водії вважають, що якщо вони напередодні ввечері випили кілька чарок горілки, але багато поїли, вранці прийняли холодний душ і набили живіт порядним сніданком, то вони повинні бути тверезими. І це неправда. Доведено, що чим більше ви їсте, тим довше організм позбавляється від алкоголю.

Якщо ви не можете кинути пити, купіть алкотестер. Однак вам потрібно вкласти принаймні кілька сотень гривень у якісне обладнання. Вимірювання, зроблені найдешевшими приладами, не є надійними.

Скільки проміле після пива, вина, горілки

Скільки алкоголю ми можемо видихнути після одного пива? Скільки часу ми будемо горіти «три швидкісні»? Нижче наведені середні та орієнтовні значення концентрації алкоголю у видихуваному повітрі для чоловіка зростом 180 см та вагою 80 кг. Варто пам’ятати, що в деяких випадках він може навіть не відчути, що щось випив.

  • Три «іменинних» чарки горілки, випитих за годину. Початок розпивання о 20:00. Алкотестер покаже о 22:00 – 0,69. Результат 0,0 проміле лише о 3:30.
  • Чотири пива, випитих на матчі з 20:00 до 22:00. О 23:00 алкотестер покаже 1,28 проміле. Організм не позбудеться алкоголю до 8:30.
  • Келих вина і пляшка горілки, випиті за святковим столом з 17:00 до 23:00. Проміле опівночі – 2,21. Результат 0,0 з’явиться на алкотестері лише о 16:30.
  • Одна чарка горілки. Через годину після вживання — 0,27 проміле.
  • Одне пиво. Через годину після вживання — 0,38 проміле.