Адвокат розповів, у яких випадках законодавство дозволяє вилучати автомобіль зі стоянки без відома власника. Евакуація неправильно припаркованого автомобіля не береться до уваги.

Як уточнив адвокат , існує всього три ситуації, за яких автомобіль можуть вилучити без власника. Дві з них пов’язані із фінансовими зобов’язаннями. Наприклад, машину можуть забрати судові пристави, якщо вона стала предметом стягнення. Пристав приїжджає, вантажить автомобіль на евакуатор та відправляє на стоянку.

Другий варіант – автомобіль знаходиться у заставі у банку. Такий захід часто застосовують лізингові компанії у разі припинення платежів. Кредитний договір передбачає певні зобов’язання, зокрема і заставу. Якщо машина перебуває у заставі в банку, може на законних підставах вилучити її за неоплаті кредиту.

Нарешті, муніципальна влада може евакуювати розукомплектований автомобіль. Але для цього потрібне рішення спеціальної комісії. Спущені колеса та розбиті стекла не є підставою для евакуації. Зазвичай, власника сповіщають за кілька місяців, але якщо власник невідомий, машину можуть забрати на спецстоянку для зберігання.