Взимку автомобілі витрачають більше палива, аніж в інші пори року. Для водіїв це зовсім не новина, тому більшість з них уже змирилися. Однак заощадити на бензині чи дизелі можна навіть тоді, коли на вулиці «мінусова» температура.

Про лайфхаки, як економити паливо взимку, розповів «Апостроф».

Прогрів двигуна

Багато автовласників прогрівають двигун протягом 5 хвилин, але це не обов’язково. Достатньо 2-3 хвилини, щоб агрегат «прокинувся», але після цього потрібно ще кілька кілометрів їхати на невисокій швидкості — це допоможе двигуну досягти потрібної температури.

Очищення автомобіля

Очищення даху й капоту від снігу надзвичайно важливе, оскільки сніг зменшує аеродинаміку, тобто збільшує опір повітря і відповідно витрати палива. До того ж сніг, який залишився позаду, може бути небезпечним, якщо він падає на лобове скло під час руху і закриває огляд водію.

Перевірка тиску в шинах

Не варто лінуватися — перевіряйте тиск у шинах, щоб він був у межах, вказаних виробником. Взимку тиск у шинах знижується, унаслідок чого збільшується опір під час руху, а це збільшує витрати палива

Автомобільна ковдра

Автомобільна ковдра — це чудовий винахід, якщо ви живите в холодному регіоні і часто залишаєте машину десь на вулиці. Використання такої ковдри дозволить докладати значно менше зусиль для прогріву двигуна.