Коробок передач, які могли б прослужити не одну сотню тисяч кілометрів не так уже й багато. При цьому кожен автомобіліст, який вибирає для себе нову «ластівку», глибоко зацікавлений у тому, щоб його машина проїздила якнайбільше без капітального ремонту. Для того, щоб це було можливим, дуже важливо вибрати автомобіль із дійсно витривалою коробкою передач.

1. Volkswagen 09M

Агрегат 09M розроблявся для німецького концерну Aisin та може працювати, у тому числі з 3.5-літровими силовими агрегатами. Заявлений ресурс складає 200 тисяч кілометрів. Однак, при досить дбайливій їзді та своєчасному технічному обслуговуванні трансмісія може протягнути і всі 400 тисяч км.

На яких машинах зустрічається: на повнопривідних автомобілях концерну VAG, наприклад Volkswagen Tiguan.

2. Jatco JF613E

Різні бренди позначають цю 6-ступінчасту коробку різними індексами. На ринку вона зустрічається під назвами AJO, RE6F01A, F6AJA/W6AJA. Незважаючи на поважний вік, а розроблена ця АКПП ще в 2006 році, при належному догляді вона служить не менше ніж 250 тисяч км пробігу.

На яких машинах зустрічається: Nissan Murano, Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander, Renault Koleos, Pathfinder.

3. Aisin TB-50LS

Ще одна відома 5-ступінчаста коробка передач, яка зустрічається на ринку під різними позначеннями, зокрема A750F або 5AWF. Трансмісія також є досить старою – розроблено ще 2003 року. Якщо в АКПП вчасно міняти олію, то вона може прослужити і 500 тисяч кілометрів.

На яких машинах зустрічається: найчастіше на машинах з V6 моторами, таких як Mitsubishi Pajero, Suzuki Grand Vitara, а також на автомобілях Toyota: Fortuner, Land Cruiser, Hilux

4. Aisin TF-80SC/81SC

Досить популярна коробка серед автовиробників. При належному догляді прослужити дана модель може не менше ніж 250 тисяч кілометрів пробігу. Принаймні, якщо старанно уникати перебування в пробках влітку і при своєчасній заміні олії в агрегаті.

На яких машинах зустрічається: на автомобілях Opel, таких як Insignia, Zafira, Astra, Volvo XC60 та XC90, Mazda CX-7, а також на моделях Land Rover Freelander та Evoque.

5. A6MF1/A6LF1

Сімейство 6-ступінчастих автоматичних коробок, яке з’явилося на світ стараннями інженерів у 2009 році. Як правило, ставляться на автомобілі з 2-літровими силовими агрегатами. Розвитком лінійки стали 8-ступінчасті коробки A8LR1/A8TR1, що вийшли у світ в 2011 році і увібрали все краще від попередників. Ресурс усіх чотирьох трансмісій може становити 300 тисяч км і більше за належного догляду.