У мережі оприлюднили несподівану інформацію про дивовижний прототип легендарного радянського автомобіля від ЗАЗ. Так, зараз йтиметься про FIAT-600, відомого як прототип «горбатого» Запорожця, пише Hyser.

Є дивовижний і навіть милий автомобіль, який практично є «копією» Запорожця – італійський маленький FIAT-600, який місцеві жителі називали «Сейченто». Саме цей автомобіль показав італійцям, що для їзди на машинах не потрібно нічого, крім тісного салону, маленьких габаритів, 4-х коліс, керма та двигуна.

Важливо, що даний екземпляр є задньопривідним. Він має вагу до 600 кілограмів, що говорить про те, що лише кілька людей могли спокійно витягти його з ями.

Як відомо, FIAT-600 випускався на території Італії з 1955 до 1969 року. Таких екземплярів було випущено 2.5 мільйона, і вони були особливо популярні у Південній Америці.

Також варто акцентувати свою увагу на тому, що це виявився справді гідний проект, оскільки на його базі почали робити іспанські SEAT-600 та Застава-750. Також у СРСР на базі FIAT-600 зробили Москвич-444, який так і не вступив до серії.

Є інформація, що сьогодні FIAT-600 помітити на дорогах практично неможливо, хіба що на якихось виставках автомобілів.