В Україні вже в цьому році можуть посилити покарання за перевищення швидкісного режиму. Відповідний законопроєкт уже схвалено парламентським комітетом із правоохоронної діяльності, повідомляє Avtosota.

Зокрема, якщо водій транспортного засобу перевищить швидкість у населеному пункті на 50 км/год, то йому загрожує позбавлення права керування автомобілем на 3-6 місяців.

Якщо ж перевищення складе 70 км/год, то пропонують позбавляти посвідчень водія на термін від 6 місяців до 1 року.

Згідно документа, штраф за перевищення швидкості на 20 км/год залишається незмінним — 340 гривень. За перевищення на 30 км/год у населеному пункті та на 50 км/год на трасі сума становитиме 1700 гривень.

За словами авторів законопроєкту, порушення швидкісного режиму є причиною 34% ДТП в Україні. Тому така сумна статистика смертності та травматизму на дорогах потребує радикальних заходів.

Раніше повідомлялося, що Monobank і Telegram інформуватимуть українських водіїв про наявні штрафи

Як відомо, на дорогах України працюють камери фото/відео фіксації порушень правил дорожнього руху. У зв’язку з цим багато автовласників зіткнулися з такою ситуацією, що вкрай складно відстежити отримання квитанції про штраф. Тим більше, що це повідомлення надсилається Укрпоштою не водієві, а власнику транспортного засобу.

Надсилається таке повідомлення на адресу прописки автовласника, а якщо врахувати, що далеко не всі люди зараз проживають за своєю юридичною адресою, то відповідно це виливається в певну проблему.

З метою вирішити таку проблему, МВС України розробило спеціальний сервіс, за допомогою якого можна дізнатися про наявність чи відсутність штрафу. Для цього вже сьогодні працює відповідний сайт та мобільні додатки для iOS та Android «Штрафи ПДР».