Адвокат розповів, у яких випадках законодавство дозволяє вилучати автомобіль зі стоянки без відома власника. Евакуація неправильно припаркованого автомобіля не береться до уваги.

Як уточнив адвокат, існує всього три ситуації, за яких автомобіль можуть вилучити без власника. Дві з них пов’язані із фінансовими зобов’язаннями. Наприклад, машину можуть забрати судові пристави, якщо вона стала предметом стягнення. Пристав приїжджає, вантажить автомобіль на евакуатор та відправляє на стоянку.

Другий варіант – автомобіль знаходиться у заставі у банку. Такий захід часто застосовують лізингові компанії у разі припинення платежів. Кредитний договір передбачає певні зобов’язання, зокрема і заставу. Якщо машина перебуває у заставі в банку, може на законних підставах вилучити її за неоплаті кредиту.

Нарешті, муніципальна влада може евакуювати розукомплектований автомобіль. Але для цього потрібне рішення спеціальної комісії. Спущені колеса та розбиті стекла не є підставою для евакуації. Зазвичай, власника сповіщають за кілька місяців, але якщо власник невідомий, машину можуть забрати на спецстоянку для зберігання.