Коли на приборній панелі спалахує зображення заправної колонки, то їхати машині залишилося недовго. Але скільки саме кілометрів ще можна протягнути, залишається питанням.

Варто відзначити, що їздити з критично низьким рівнем пального дуже шкідливо. Від цього страждають паливна система і двигун. При частих поїздках з порожнім баком можна зіткнутися із засміченням паливного фільтра. У двигун буде потрапляти недостатньо багата паливна суміш, що призведе до пошкодження каталітичного нейтралізатора. Як підсумок, на високих оборотах двигун може моментально перестати працювати.

Скільки палива залишається, коли загоряється індикатор, точно сказати не можна. У різних автомобілів лампочка загоряється при різному рівні. Зазвичай критичний обсяг палива знаходиться в межах 5-10 літрів і залежить від споживання двигуна.

Таким чином, з палаючим індикатором машина може проїхати 80-100 км по заміській трасі. Хоча деякі моделі, наприклад, Lada, здатні подолати 110-120 км. Однак на цей показник впливає також стан автомобіля і кількість одночасно працюючих систем. Так, радіо, яскрава ілюмінація або кондиціонер можуть серйозно скоротити заявлений пробіг з критичним рівнем пального. Тому, якщо планується далека поїздка, слід мати в запасі ємність з паливом.