Вінницький волонтер Денис Романовський організував майстрів для виготовлення мобільних установок для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Техніку виготовляють за кошти благодійників та друзів Дениса, повідомляє «Голос українською».

“Донедавна з міні-“градами” ще не мали справу, це правда, але для “хорошої русні” нам нічого не шкода”, – написав Денис у Фейсбуці.

Волонтер пояснює, що насамперед треба було посилити ходову частину на пікапах, шо виступають в якості шасі для РСЗВ. Зробили це майстри Сергій Гамолин та Олег Сирак. Зміцнили на двох машинах. На одній поставили додаткові листки ресор, на іншій – додали пружин. Замінили фільтри та мастило.

“Стабільна майстерність Ігоря Кічмаренка плюс покриття витрат на матеріали Сергієм Малачковим та клінікою “Оптимал” – і міні-“град” уже попрямував до наступного СТО для підключення електрики, – зазначив пан Денис. – Ви тільки уявіть, що майстри, які ніколи раніше навіть не стояли біля РСЗВ, після консультацій з військовими тепер встановлюють їх на пікапи, а наші козаки філігранно випалюють живу силу окупантів та склади з боєкомплектами”.

Волонтер обіцяє з часом розмістити відео застосування військовослужбовцями цих волонтерських реактивних систем залпового вогню.

“Чудова робота прекрасного колективу Тараса Присяжнюка за підтримки фінансового донорства моїх однокласників Нелі Богданової, Сергія Куліша, Олександра Ремінного та Каті Яворської, і на виході маємо удосконалені “бандеромобілі” з ракетними системами залпового вогню”, – наголошує волонтер.

Він один з активних волонтерів, який їздить у район бойових дій з 2014 року. При цьому Денис є незрячою людиною.