У мережі з’явилася інформація про унікальний автомобіль від ЗАЗ. Є унікальний екземпляр, про який багато хто навіть і не підозрював. Так, цей незвичайний варіант заслуговує на увагу, оскільки він воістину є справжньою рідкістю, пише Hyser.

Є відомості про те, що колись головний конструктор заводу ЗАЗ Володимир Стешенко вирішив зайнятися новим та дивовижним проектом – ЗАЗ-961.

Даний автомобіль спочатку був представлений як макет. Він виглядав досить сучасно, але його дизайн виявився досить безглуздим. Однак на ті далекі часи цей ЗАЗ-961 мав такий вигляд, ніби він прийшов із іншої планети.

Якщо звернути увагу на зовнішній вигляд цього Запорожця, то можна дійти висновку, що основою цього седана стала легендарна «копійка». Однак ця «копійка», відома як «Жигулі», по суті є Fiat 124. Важливо відзначити, що досвідчені автомобілісти можуть помітити і нотки Volvo 144 в дизайні цього ЗАЗ-961.

Як не дивно, Запорожець ЗАЗ-961 так і не вступив до серії. Дуже багато радянських автомобілів від ЗАЗ не випускалися масово, оскільки влада Радянського Союзу ніяк не хотіла, щоб на території України вироблялися автомобілі.