Кожний морозний ранок для водіїв найчастіше починається з очищення своєї машини від льоду та снігу. Найрозповсюдженішою помилкою під час такого процесу є зчищення лобового (вітрового) скла від льоду скребком, оцетом або гарячою водою. Але є варіанти, які теж дуже швидко допоможуть автовласникам позбутися льоду на тому місці, пише «Апостроф».

«Антифриз» або спирт

Наразі є багато ефективних сучасних засобів для очищення скла в авто від льоду за найнижчої температури. Щоб дуже швидко розморозився лід, треба незамерзаючу рідину налити як у призначений для неї бак в авто, так і в розпилювач, з якого можна обробити скло зі сторони вулиці. Є ще одна рідина, що не замерзає від морозу — спирт. Ним теж можна ефективно та досить швидко позбутися льоду.

Ковдра та сірники

Вовняна ковдра чи шматок брезенту допоможуть запобігти утворенню льоду на лобовому склі. При виході з машини, треба накрити чисте та сухе лобове скло тканиною, а під двірники підкласти по сірниковій коробці. Тоді вранці скло буде без слідів льоду, а двірники не примерзнуть.

Як забороняється чистити лобове скло

  • Скребок. Скло з багатошарового матеріалу можна дуже легко подряпати пластиковим скребком.
  • Гаряча вода. Через різкі перепади температури скло може покритися численними тріщинами та луснути.
  • Оцет. Деякі водії звечора розбризкують оцет на вітрове скло, аби легше вранці було прибрати лід. Але бризки, які можуть непомітно потрапити на лакофарбову поверхню машини, дуже пошкодять її.