Влітку у центрі столиці патрульні поліцейські зупинили автомобіль Volkswagen та поспілкувавшись з водієм, дійшли висновку, що керманич був нетверезий, через що йому загрожував штраф.

Про це пише «Апостроф».

Зазначається, що від проходження огляду водій відмовився, й на громадянина був складений протокол по ст. 130 КУпАП, тобто керування транспортними засобами у стані сп’яніння, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування на один рік.

Під час розгляду справи судді Подільського районного суду звернули увагу, що спілкування патрульних з водієм відбувалося під час повітряної тривоги. На відеозапису з нагрудної камери зафіксовано, що водій якраз не відмовляється від проходження огляду, а навіть наполягає на ньому, однак просить дочекатись його адвоката та відбою тривоги.

Але це прохання поліцейські сприйняли як відмову від проходження огляду.

Суд вирішив, що в діях водія відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, оскільки водій погоджувався на огляд, навіть коли порушувалося його право на захист та безпеку життя, та закрив провадження.