Експерти вивчили статистику зафіксованих за 2022 рік ремонтів по іномарках масового сектора та назвали найнадійніші автомобілі, які найрідше потрапляли у сервіс.

Як показали підсумки дослідження, найрідше торік потрапляли в ремонт автомобілі корейських, китайських та японських брендів. В рамках дослідження вивчалася статистика виконаних у 2022 році ремонтів по машинах іноземних моделей у віці до десяти років, за якими користувачі сервісу активно запитували звіти минулого року. Інформація для розрахунку середньої кількості ремонтів була взята зі своєї бази даних сервісу.

На першому місці в списку іномарок, які найрідше потрапляли в ремонт у 2022 році, опинилася модель Kia K5. Друге та третє місце в рейтингу отримали ще дві моделі корейської марки: Daewoo Matiz, а також Daewoo Nexia. Замикають ТОП-5 іномарок з найменшою середньою кількістю ремонтів у 2022 році китайські автомобілі Lifan X60 та Chery Tiggo (T11).

При цьому кросовери Hyundai Tucson і SsangYong Actyon зайняли в списку іномарок, що найбільш рідко ремонтуються в сервісах в 2022 році, шосте і сьоме місце відповідно. На восьмому рядку опинилася японська модель Nissan Terrano, на дев’ятій – розташувався кросовер Kia Sportage, а замикає десятку японський автомобіль Datsun on-DO.