Українська поліція закликала водіїв та пішоходів дотримуватися правил дорожнього руху, оскільки збільшується кількість ДТП. Про це розповів Сектор комунікації поліції на Івано-Франківщині, пише today.ua.

Так, на Івано-Франківщині з січня по листопад 2022 року сталося 3055 ДТП. У них загинуло 77 людей, а ще 916 осіб отримали травми різного ступеня важкості.

Головні причини дорожніх аварій – керування транспортними засобами у стані сп’яніння, перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, а також недотримання безпечної дистанції. До речі, на Прикарпатті за перші 11 місяців 2022 року виявили 3300 водіїв, які керували транспортним засобом у стані сп’яніння. При цьому 299 ДТП сталося за участю п’яних водіїв.

Прикарпатські поліцейські закликали водіїв бути максимально обережними та уважними. Особливо в темний час доби, при поганій видимості та ожеледиці. Також вони закликали пішоходів бути максимально обережними, у темний час доби одягати якомога світліший одяг та світловідбиваючі елементи. Пішоходам під час переходу дороги у темний час доби потрібно користуватися ліхтариками.