Українці зможуть вже найближчим часом замовляти онлайн індивідуальні номерні знаки для автомобілів. Про це у своєму новому інтерв’ю розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, пише today.ua.

За його словами, в Електронному кабінеті водія українські автомобілісти зможуть перевірити наявність та одразу замовити, а також сплатити індивідуальні автомобільні номерні знаки. Це може бути, наприклад, номерний знак зі своїм ім’ям чи прізвищем. На індивідуальному номерному знаку може бути також написана назва компанії або її логотип.

Коли саме в Електронному кабінеті водія з’явиться ця нова послуга – Рудік уточнювати не став. Він лише сказав, що цей сервіс почне функціонувати вже найближчим часом. Мабуть, на цю нову послугу українським водіям треба чекати цього, 2023-го, року.

Потрібно сказати, що поки українські автомобілісти не дуже активно замовляють індивідуальні номерні знаки для своїх машин. Так, наприклад, у 2022 році, сервісні центри МВС забезпечили виготовлення та видачу 2 104 індивідуальних номерних знаків. Можливо, якщо замовити індивідуальні номерні знаки можна буде через Електронний кабінет водія, ця послуга стане більш популярною.

У 2022 році українці активніше переобладнали свої автомобілі (швидше за все, встановлювали ГБО). Так, минулого року сервісні центри МВС видали понад 5 тисяч дозволів на переобладнання транспортних засобів. Крім того, у 2022 році через Електронний кабінет водія та мобільний додаток «Дія» було призначено понад 97 тисяч належних користувачів транспортних засобів.

Через Електронний кабінет водія минулого року подали близько 58 тисяч заявок на нове посвідчення водія. Понад 5 тисяч водіїв отримали нове посвідчення водія через Укрпошту.

У 2023 році Головний сервісний центр МВС планує розширити кількість послуг, що надаються автомобілістам онлайн. Так, з 12 січня, наприклад, українці можуть продовжити онлайн термін відповідального зберігання автомобільного номерного знака у сервісному центрі МВС. Крім того, цього року Головний сервісний центр МВС планує відновити роботу всіх своїх відділень, але це, мабуть, залежатиме від того, як складеться ситуація на фронті.