Опади та агресивна дія реагентів стають справжньою перевіркою на міцність, тому взимку автомобілі особливо схильні до іржі. Експерти назвали моделі, які краще за інших захищені від корозії.

Про це пише «Апостроф».

Porsche Cayenne, перше покоління, 2002–2010 рр.

Модель захищена товстим шаром якісного лакофарбового покриття, яке не боїться дрібних ударів. Виробник забезпечив авто настільки надійним антикорозійним захистом, що він зберігається навіть після ремонту.

Audi A6, кузов C6, 2004-2011 рр.

Секретом відмінного захисту від корозії у цієї машини служить використання виробником дорожчого за сталь алюмінію. З цієї причини метал не поспішає поступатися іржі навіть після появи сколів на задніх арках коліс. Відомо, що така модель практично не іржавіє, доки не потрапить у ДТП.

Volvo S80, друге покоління, 2006–2016 рр.

Кузов з оцинкованої сталі довго не піддається корозії навіть після появи подряпин чи сколів. Таким чином автовласник має запас часу, щоб помітити проблемне місце та вжити необхідних заходів.

Volvo XC90, перше покоління, 2002–2014 рр.

Попри сталевий кузов, кросовер має непоганий антикорозійний захист завдяки високій якості сталі та лакофарбового покриття, яке може витримати багато чого.

BMW, 1-а серія, кузов E87, 2004-2013 рр.

Як і попередня модель, ця машина також захищена від іржі гарною якістю оцинкованої сталі та ЛКП, яке довго тримається навіть у місцях сколів та великих пошкоджень.