Деякі автолюбителі постійно опускають своє сидіння якомога нижче. На користь такої позиції існує багато переконливих аргументів. Навіть якщо деякі водії будуть не згодні з ними і вважаючи, що на низько встановленому кріслі незручно сидіти і керувати автомобілем, варто до них прислухатися, пише UAportal.

Причина перша

Безпека. Якщо низько опустити крісло (головне, не перестаратися і знати межі) це підвищить рівень безпеки. Правило стосується майже всіх автомобілів. Це пояснюється тим, що огляд із дзеркал стає кращим. Водій більше не матиме проблеми закриття огляду дзеркалом, що знаходиться в салоні.

Важливо. У більшості нових машин досить низька посадка крісла може негативно позначитися на ефективності подушок безпеки. Справа в тому, що нові моделі в основному розробляються з урахуванням того, що водій сидітиме прямо.

Причина друга

Здоров’я. Низько опущене сидіння водія значно знімає навантаження з хребта. Таким чином, скорочується напруга спинних м’язів, і, як наслідок, це допомагає уникнути розвитку багатьох недуг. Головним чином опущене крісло допомагає уникнути викривлення хребта. Саме через нього у більшості водіїв часто відбуваються затискання нервових закінчень.

Важливо. Налаштовуючи крісло, потрібно спиратися на параметри авто, його габаритів, салону, зростання та ваги автомобіліста. Не варто налаштовувати сидіння так, щоб водій опинився в положенні лежачи або навіть напівлежачи. У такій позиції незручно керуватиме автомобілем належним чином: лежачи неможливо контролювати кути капота, через що зростає ризик потрапляння в ДТП.

Причина третя

Ергономічність. Це звичайно не однозначний аргумент, але цілком заслуговує на довіру. Водії гоночних автомобілів завжди знаходяться у найнижчому положенні.

Важливо. Щоправда, у разі болідів надто низька посадка зумовлена конструкцією самих машин. Головна особливість у цьому випадку така: водій, що знаходиться в низькому положенні, завжди тримає кермо прямо.

Початківцям-аматорам фахівці рекомендують опускати сидіння низько. Це дозволяє їм тренувати відчуття габаритів свого автомобіля. Головне, в моменти їзди не відволікатися від дзеркал та камер заднього виду і не пропускати повз вуха звук парктроніка. Інакше періодично доведеться чіпляти бампером бордюри.