В Індії презентували новий Citroen eC3. Бюджетний електрокросовер надійде у продаж із лютого і коштуватиме в еквіваленті 11 000 доларів, а пізніше з’явиться і в інших країнах. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на сайт Autocar.

Citroen eC3 — електрична версія кросовера C3 (не плутати з однойменним компактним хетчбеком). Візуально електрокар нічим не відрізняється від бензинового аналога — у нього розширені крила, високий капот і двоповерхові стрілоподібні фари.

Салон Citroen C3 залишився практично без змін – збережено віртуальну панель приладів, 10,2-дюймовий тачскрин та двокольорове забарвлення. Єдина відмінність – мініатюрний джойстик на місці важеля КПП. Об’єм багажника становить 315 л.

Електромобіль Citroen eC3 оснащений двигуном, що розвиває 57 к. с. та 143 Н∙м. Він розганяється до 60 км/год за 6,8 секунди, а його максимальна швидкість обмежена на 107 км/год.

Під днищем встановлена акумуляторна батарея ємністю 29,2 кВт∙год, що забезпечує запас ходу 315 км. Заряджання електрокара у швидкому режимі на 80% займає годину.