«Волги» — досить ненажерливі автомобілі з бензиновим двигуном. Більшість таких авто з часом сильно втратили в ціні і тепер коштують копійки, але витрата в 15-20 літрів на сотню робить їх для більшості людей непридатними до експлуатації. З огляду на цей факт, перебувають умільці, які переробляють авто під дешевше паливо.

Так, нещодавно чоловік на ім’я Сергій вирішив переробити своє авто на дров’яний двигун. Таким чином, тепер звичайний двигун Волги зможе працювати на дровах, а якщо точніше, на генераторному газі, який виходить в результаті згоряння деревини. Установку майстер поставив у багажник автомобіля, але виглядає це все неестетичним та незахищеним від дощу.

Принцип роботи досить простий. Спочатку в установку засипаються дрова і вона виробляє газ, який потім проходить через фільтр грубого очищення охолоджувач. Потім «паливо» проходить через фільтр тонкого очищення і надходить у двигун через трійник-змішувач. При цьому під час роботи на дровах автомобіль втрачає дуже багато потужності та потребує більш плавного перемикання передач.

Водночас навіть на дровах автор проекту розганявся до 100 км/год, а витрата «палива» становить 1,5 мішка на 100 кілометрів шляху. За словами автора, він використовує бензин тільки для невеликих поїздок, а решту часу їздить на дровах.