У мережі повідомили про те, що за часів СРСР на території України знаходився Науковий автомоторний інститут (НАМІ), створений на базі Наукової автомобільної лабораторії у 1920 році. Вже до 30-х років у НАМІ почали робити нові автомобілі, які виявилися справжніми передовими технологіями. Саме сюди і можна зарахувати неймовірний електромобіль українського виробництва, пише Hyser.

Потрібно повідомити, що НАМІ займався випуском виключно концептів автомобілів. До цих концептів належать такі електромобілі як НАМІ-750 та НАМІ-751.

Важливо відзначити, що в СРСР була потреба у вантажних автомобілях, які б займалися виключно перевезеннями. Вже 1947 року влада доручила завдання створити щось експериментальне та нове – машину на електродвигуні, яка зможе перевозити від 500 кілограмів до 1.5 тонн. 1 жовтня 1948 року НАМІ отримав завдання зробити по три екземпляри таких електромобілів.

Вже до 1948 року НАМІ вдалося зробити шість екземплярів електромобілів — НАМІ-750 вантажопідйомністю 0,5 тонн і НАМІ-751 — 1,5 тонн. Важливо відзначити, що деякі машини проходили випробування в Москві та отримали відмінні оцінки. Це говорить про те, що за їхнє виробництво взявся легендарний ЛАЗ під керівництвом А.С. Резнікова.

Є інформація, що використовувалися алюмінієві профілі спеціально для того, щоб полегшити авто НАМІ. Саме такі машини розвозили пошту за часів СРСР.