Для всіх наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є дуже важлива новина. Ми вважаємо за необхідне нагадати про штраф, який українська поліція може виписати абсолютно будь-якому водієві.

Через те, що до середини зими в нашій країні випав сніг, на номерних знаках авто можуть з’явитися крижані «шторки». Ось за таке забруднення загрожує штраф 1190 гривень, пише Znaj.ua.

Про це детально сказано в кодексі про адміністративні порушення, а також у правилах дорожнього руху також можна знайти натяки. Однак штраф точно буде без натяків.

Відомо, що до 2021 року штраф за дане порушення був лише 170 гривень, проте після зростання цін 70 неоподатковуваних мінімумів перетворилися на зовсім іншу суму.

Відповідно до статті про це порушення водію також передбачили покарання у разі:

— експлуатації авто без номерного знака;
— використання номерного знака іншого автомобіля;
— якщо номерний знак не видно з відстані 20 метрів;
— номерний знак не відповідає встановленим нормам та вимогам;
— якщо номерний знак неправильно встановлений;
— якщо номерний знак перевернуто або не підсвічується;
— якщо водій спеціально намагався закрити номерний знак.

А тепер уважно — щоб не отримати такий штраф, необхідно постійно стежити за чистотою не тільки підніжних килимків, а й номерних знаків у погану погоду та й за сонячної морозної погоди теж. За потреби, зупиніться в належному місці, почистіть знаки, адже цей штраф — це майже повний бак солярки або бензину на 25 літрів.