У поліції України звернулися до українських автомобілістів спеціально для того, щоб застерегти їх від найпоширеніших помилок. Так, є багато водіїв, які порушують ПДР, що тягне за собою грошові штрафи, пише Hyser.

Важливо відзначити, що зима вважається проблемним часом не лише для автомобілів, а й для їх власників. Є багато випадків, коли український водій їде дорогою, а в цей час падає сніг. Бувають такі випадки, що через хуртовини не видно номерних знаків, що може загрожувати штрафом. Так, у цьому випадку жодної вини водія немає, але за законом навіть у такій ситуації можуть виписати штраф за те, що не видно номерних знаків. Цей штраф може коштувати 1190 гривень.

Також варто нагадати, що раніше за таке порушення можна було заплатити лише 170 гривень, проте зараз усе змінилося, і штраф зріс до 1190 гривень.

Відповідно до статті 121-3 КУпАП зазначено, що водіїв можуть оштрафувати за: використання номерного знака іншого авто, якщо номерний знак не видно з відстані 20 метрів або він не відповідає встановленим нормам та вимогам. Ще порушенням вважається, якщо номерний знак неправильно встановлений чи перевернутий чи не підсвічується. Якщо водій спеціально спробує сховати свої автомобільні номери, це також загрожує наслідками.

Крім цього, українців попередили про те, що якщо вони будуть використовувати номерні знаки армії, поліції чи будь-яких інших силових структур, то в даному випадку можуть позбавити права водія.