Стало відомо про те, що у Верховній Раді найближчим часом можуть ухвалити законопроект, який заборонить їзду «непереобутих» транспортних засобів.

Йдеться про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпеки транспортних засобів (№8369), повідомляє Znaj.ua.

Справа в тому, що народні депутати планують проголосувати невдовзі за додаткові обмеження щодо допуску автомобілів до транспортного руху.

Якщо його буде прийнято, тоді з 1 листопада по 31 березня до їзди не допускатимуться автомобілі, які мають масу не більше 3,5 тонн, і вирішили не обладнати всесезонні та/або зимові шини на всіх колесах транспортного засобу.

За це передбачатимуть також штрафи на цей період. Його сума буде у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.).

Примітно, що закон про зміну цього правила до правил дорожнього руху було внесено ще торік міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, який нещодавно загинув.

У його пропозиції ще були зміни щодо порядку використання фар, а також шин за сезонами.

Коли цей законопроект буде прийнятий — поки що невідомо, проте з високою ймовірністю він все ж таки буде прийнятий.

Очікується, що це значно зменшить кількість ДТП на дорогах і відповідно буде менше жертв. Величезна кількість водіїв нехтують цим правилом із приходом холодів, а потім дуже шкодують і створюють аварійні ситуації.