Одним з найважливіших факторів при виборі автомобіля, як правило, є його надійність. Зрештою, саме він є визначальним у тому, як часто власнику доведеться відвідувати сервісний центр для ремонту своєї машини. Щоб допомогти водієві зробити вибір на користь тієї чи іншої моделі, різні аналітичні агентства регулярно публікують рейтинги надійності автомобілів.

На цей раз британська компанія «Warrantywise» представила новий ТОП надійності вживаних автомобілів. Експерти цієї фірми вивчили ринок старих автомобілів віком до 10 років і відзначили ті моделі, які створюють найменше проблем для своїх власників.

У рамках цього дослідження фахівці Warrantywise вивчили близько 131 тисячі сервісних файлів за 2021-2022 роки. В обробку потрапили виключно автомобілі віком до десяти років, які, у свою чергу, складають значну частину автопарку Туманного Альбіону.

Виявилося, що компактні міські машини найменше ламаються і є найдешевшими в обслуговуванні. Експерти дійшли такого висновку після розгляду заявок на ремонт та аналізу вартості робіт.

На їхню думку, це пов’язано з відсутністю великої кількості електроніки та інших складних систем у вищезгаданих субкомпактних та компактних моделях. Нижче опубліковано десятку найнадійніших автомобілів за версією британської дослідницької агенції. Що цікаво, у ній більшість є продукцією японських брендів.

1 місце: Honda Jazz;

2 місце: Mazda 2;

3 місце: Toyota Auris;

4 місце: Mazda MX-5;

5 місце: Toyota Aygo;

6 місце: Kia Ceed;

7 місце: Kia Rio;

8 місце: Suzuki Alto;

9 місце: Hyundai i20;

10 місце: Peugeot 107.