Для наших читачів, які мають пряме відношення до водіння автошляхами України, є кілька дуже важливих новин. Ми вже розповідали, що водіям необхідно уважно ставитися до кнопки аварійної світлової сигналізації, а цього разу ми розповімо, що чекає на водіїв на дорогах на сьогоднішній день і вже найближчим часом.

Так, водіям нагадують, що за габарити, що не працюють, можна отримати штраф або навіть залишитися без прав на певний час. Ось такі «пироги», тож будьте уважними.

Видання Znaj.ua зібрало кілька важливих правил, про які багато водіїв просто забувають або не хочуть їх виконувати, а також розповіло, який новий закон щодо покришок чекає на українців.

Габаритні вогні

У правилах дорожнього руху чітко прописано, що перед початком руху водій має перевірити справність авто, у тому числі й габаритні вогні. Якщо вони перестали працювати під час їзди, можна отримати від поліції штраф 340 гривень або навіть втратити право водіння на 3-6 місяців.

Техогляд 2023

Наприкінці минулого року було багато новин, що невдовзі до України повернеться обов’язковий техогляд, проте чиновники зізналися, що запускатимуть його після завершення війни. Тоді ж і з’явилася інформація про штраф 17 тисяч гривень за невиконання умов техогляду.

Важливо знати, що деякі категорії транспортних засобів буде звільнено від обов’язкового технічного огляду. Уникнути штрафів зможуть транспортні засоби, які не виїжджають на дороги загального користування та пересуваються виключно територією підприємств – заводів, кар’єрів, автобаз.

Заборона літньої гуми

Народні обранці у парламенті запропонували поставити під заборону літню гуму на транспорті з 1 листопада до 31 березня. Зміни у ПДР покликані підвищити безпеку на дорогах в осінньо-зимовий період.

Передбачається, що за їзду на літній гумі в цей період штрафуватимуть 340 гривень. Однак невідомо, чи це за одне колесо, чи одразу за всі чотири. Можуть і таке вигадати, подивимося.