У мережі оприлюднили дуже несподівану та досить цікаву інформацію про один із радянських автомобілів. Справа в тому, що за часів СРСР було випущено перший передньопривідний автомобіль, який мав кузов від Запорожця, а начинку від Москвича. Так, цей незвичайний екземпляр був дуже особливим, пише Hyser.

Як відомо, за часів Радянського Союзу автомобілі з переднім приводом не шанувалися. Вважалося, що вони мають малу прохідність і зовсім не маневрені.

Однак у 1966 році вперше на території СРСР було зроблено передньопривідний автомобіль – НАМІ-0107, який називали «Волошка». Він був маленьким хетчбеком, який з’явився перед Жигулями.

Колишній керівник КБ легкових автомобілів НАМІ Борис Михайлович Фіттерман на той час просто любив машини Mini з Британії. Саме Mini надихнули його взяти кузов у ​​ЗАЗ-966 та 1,4-літровий двигун у Москвича-408, щоб створити щось унікальне.

Важливо, що для цієї машини було спеціально розроблено нову трансмісію та зчеплення. Так, цей автомобіль отримав 4-ступінчасту механічну коробку передач та перший за часів СРСР передній привід.

Через деякий час над цим авто почалися випробування і конструктори зрозуміли, що «Волошка» з переднім приводом вимагає значних доробок. На превеликий жаль, чи на щастя, цей проект було закрито.