Як відомо, в Україні з грудня 2021 року до національного посвідчення водія додали спеціальний код “78”. Ця цифра свідчить про те, що водій має право сідати тільки за кермо авто з АКПП. Усі права, які українці отримали до 2021 року, дозволяють їздити як на “автоматі”, так і на “механіці”, але виявилося, що в деяких країнах це може стати проблемою.

“Через збройну агресію країни-терориста багато наших громадян виїхали до Великобританії, а там наявність у посвідченні коду “78” багато чого означає і саме від нього залежить, чи можуть українці керувати автомобілем з автоматичною або механічною коробкою передач “, – написали у своєму недавньому посту співробітники ГСЦ.

На жаль, українці, які реально виїхали в евакуацію до Великобританії, розповіли про проблему з якою зіткнулися в цій країні. Так, проблеми з’явилися у тих водіїв, які отримали права до 28.12 2021 року. За словами водіїв, оскільки поділ ввели лише недавно, то люди, які раніше здавали на механіці, тепер нічого не можуть довести і у Великій Британії їм видають місцеві права тільки на машини з МКПП.