У мережі показали несподіваний зразок легендарного автомобіля від ЗАЗ. Він не став масовим, але від цього був ще бажанішим для всіх шанувальників вітчизняного автопрому, пише Hyser.

Кожен знає, що остання модель Запорожця вийшла багато десятків років тому. Останній автомобіль зійшов з конвеєра ще 1994 року. Вже виросло ціле покоління людей, які вважають Запорожці раритетними автомобілями, що лише зрідка можна побачити на вулиці.

Моделей було випущено дуже багато. Якісь мали великий успіх у споживача, якісь — менші, але всі вони залишаться в пам’яті кількох поколінь людей, для кого Запорожець став першим автомобілем.

Деякі моделі випускалися практично в одиничному екземплярі і так і не отримали обкатку. Частину з них можна знайти в приватних колекціях. Один із таких автомобілів був сконструйований інженерами у 2000-му році, і зовні такий Запорожець дуже відрізняється від своїх «праотців». Ця модель є прототипом нового «горбатого» Запорожця.

Варто визнати, що цей золотий Запорожець має досить сучасний вигляд. Однак його зміг би дозволити далеко не кожен, оскільки планувалося продавати цей автомобіль за 7-8 тисяч доларів США, що на той час вважалося дуже великою сумою грошей.